Ga verder naar de inhoud

De Bodemkundige Dienst op je televisie

14 oktober 2024

Zag jij BDB-ers Nawfal en Joris ook voorbijkomen op televisie?

We namen deel aan het televisieprogramma 'Kan ik het ook', te zien op vtm. Een van de presentatoren trok met Joris naar het veld om een bodemstaal te nemen en het daarna met Nawfal te analyseren in het labo. Hoe dat eruit zag, dat zie je in het filmpje hieronder!

Een job bij de Bodemkundige Dienst, iets voor jou?

Ook interesse in een job bij de Bodemkundige Dienst van België? Misschien staat er wel iets voor jou in het overzicht van onze vacatures! Ook open sollicitaties zijn steeds welkom.

Gerelateerde artikels

Nieuwe erkenning

Nieuw! Erkenning voor analyse PFAS in Bodemverbeterend middel

25 juli 2024

Het laboratorium van de Bodemkundige Dienst van België is sinds 1 juni 2024 erkend voor de analyse van PFAS in meststoffen/bodemverbeterende middelen

Thesisprijs

Thesisprijs voor onderzoek naar maaimeststoffen Jasper van Opstal

25 januari 2023

De thesisprijs voor biologische en agro-ecologische landbouw en voeding van het Vlaams BioKennisNetwerk ging dit jaar naar Jasper van Opstal. Jasper is student aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van KU Leuven en werd in zijn onderzoek begeleid door Helena Vanrespaille, onderzoeker bij de Bodemkundige Dienst van België. Annemie Elsen en directeur Hilde Vandendriessche van de Bodemkundige Dienst waren zijn thesispromotoren.

Euraf hoofd

De Bodemkundige Dienst op het agroforestrycongres in Sardinië

14 juni 2022

Vorige maand vond de zesde European Agroforestry Conference (EURAF2022) plaats in Nuoro, Sardinië. EURAF is het tweejaarlijkse congres met als doel het onderzoek en de praktijkkennis over agroforestry in Europa en daarbuiten te bevorderen. Tijdens deze week komen onderzoekers, beleidmakers, landbouwers, studenten … samen om hun kennis en ideeën over agroforestry uit te wisselen. De Bodemkundige Dienst was ook van de partij, én viel er in de prijzen!