Potgrondanalyse
Voor potgrondanalyses biedt de BDB 2 analysemethodes aan:
- 1/5 potgrondanalyse: referentiemethode specifiek voor de sierteelt (azalea, …)
- 1-1.5-volume methode voor groenten en kleinfruit op substraat. Deze methode wordt specifiek gebruikt als basis voor het bijsturen van de voeding van groenten en kleinfruit geteeld op substraat.
Geanalyseerde parameters
- 1/5 potgrondanalyse specifiek voor de sierteelt:
Zuurtegraad (pH), geleidbaarheid (EC), nitraat-N (NO3), ammonium-N (NH4), Boor (B), sulfaat (SO4), chloride (Cl) in een waterig extract.
Fosfor (P), kalium (K), calcium (Ca), magnesium (Mg), ijzer (Fe), mangaan (Mn), zink (Zn), koper (Cu) en natrium (Na) in een ammoniumacetaat extract.
- 1-1.5-volume methode voor groenten en kleinfruit op substraat:
Op een waterig extract worden de zuurtegraad (pH), geleidbaarheid (EC), nitraat-N (NO3), ammonium-N (NH4), fosfor (P), kalium (K), magnesium (Mg), calcium (Ca), natrium (Na), silicium (Si), chloriden (Cl), sulfaten (SO4), bicarbonaten (HCO3), ijzer (Fe), mangaan (Mn), koper (Cu) ,zink ( Zn) en molybdeen (Mo) geanalyseerd.
Toepassing
Sierteelt
Groenten en kleinfruit op substraat
Doorstroomtijd
De normale doorstroomtijd is 2 werkdagen na aankomst van het staal op de BDB.
BDBnet
Volg de voortgang van uw analyse in het laboratorium of raadpleeg al uw analyseverslagen en facturen via BDBnet. Meer info op
Meer Analysepakketten
Milieudoosje kippenren
Standaardgrondontleding
pF-curve of bodemvochtretentiekarakteristiek
De hoeveelheid bodemvocht die beschikbaar is voor een plant wordt bepaald door drie bodemkarakteristieken: de doorwortelbaarheid, de mogelijke capillaire nalevering uit de ondergrond, en in het bijzonder de bodemvochtretentiekarakteristiek. De vochtretentiecurve, of ook pF-curve, duidt het verband aan tussen het bodemvochtgehalte en de zuigspanning (of ook bodemwaterpotentiaal) van de bodem.